×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/07/10 - 09:26
  • بازدید : 682
  • تعداد بازدید : 29
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

عفونت سل ریوی باعث تغییر در تنوع باکتری های روده در موش می شود

محققان شواهدی را در موش ها یافته اند که عفونت سل در ریه ی آنها محرک سیگنالینگ سیستم ایمنی در روده می گردد و این مساله به طور موقت باعث کاهش تنوع باکتری ها در این بخش از دستگاه گوارش می شود .

موش ،سیگنالینگ ،باکتری،سیستم ایمنی

محققان شواهدی را در موش ها یافته اند که عفونت سل در ریه ی آنها محرک سیگنالینگ سیستم ایمنی در روده می گردد و این مساله به طور موقت باعث کاهش تنوع باکتری ها در این بخش از دستگاه گوارش می شود .

آنها با اندازه گیری و شمارش باکتری ها در نمونه ی مدفوع موش ها دریافتند که این تغییر به سرعت اتفاق می افتد به طوری که دقیقا 6 روز بعد از اینکه موش ها در معرض آئروسل های عفونی باکتری سل قرار می گیرند مشاهده می شود .

به عقیده ی آنها احتمالا این تغییر به علت حمله ی ناگهانی سیستم ایمنی به باکتری های روده است که سبب حذف کلی بسیاری از باکتری های خاص شده و به دنبال این پدیده مابقی باکتری های روده ای فرصت مناسبی برای رشد وو ازدیاد پیدا می کنند .

محققان معتقدند  یافته های اخیر  بسیار مفید می باشند زیرا در تشخیص بیماری سل که یک سوم جمعیت جهان را آلوده کرده و باعث مرگ ومیر 4/1 میلیون نفر در سال 2010 شده است می تواند کمک شایانی کند. زیرا می توان با استفاده از این مشاهدات (تغییر جمعیت های میکروبی روده ) شروع به تشخیص بیماری سل کنیم .

در حال حاضر تشخیص بیماری سل به عنوان یک معضل مطرح است اما یک نمونه مدفوع ساده که تغییرات در تنوع باکتری های روده را پس از عفونت TBدر ریه مشخص می کند متواند تشخیص بیماری سل را بهبود ببخشد .

یافته های تکمیلی محققان مشخص می کند که بخش های مختلف سیستم ایمنی در غشاهای مخاطی سراسر بدن یافت شده اند که نشانگر تعامل سیستم ایمنی با دیگر بخش های بدن در جایگاه های اختصاصی اشان می باشد .

غشاهای مخاطی از قبیل سوراخ های بینی , دهان , ریه ها , اندام تناسلی و دستگاه گوارش پوشش های مرطوبی در بدن هستند که در ارتباط با محیط زیست  هستند این غشاها سد های حفاظتی در برابر عفونت ها را تشکیل می دهند و شامل سلول های سیستم ایمنی بدن می باشند.

میکروب های روده ای ارتباط پیچیده ای با سیستم ایمنی بدن دارند ، برای مثال افرادی که به آسم ، ورم مفاصل (آرتریت ) ، دیابت نوع دو و بیماری های مشخص دیگری مبتلا هستند دارای تغییرات خاصی در جمعیت باکتری های مدفوعی خود در مقایسه با افراد سالم هستند . با این وجود مطالعات بسیار محدودی بر روی تنوع باکتری های روده ای در پاسخ به عفونت سل خصوصا در افرادی که به علت مصرف آنتی بیوتیک ها دچار تغییر کاذب در جمعیت باکتریایی روده شده اند انجام شده است

برای مطالعه باکتری های روده ای موش در مواجه با عفونت سل ، محققان با استفاده از ماشین آئروسل ، آنها را به ریه موش ها تلقیح و سپس جمعیت های مختلف باکتری ها را در روده تا زمان مرگ موش ها بررسی کردند سپس جمعیت های باکتریایی روده ی موش های بیماری زا با نمونه های قبل از آن بررسی کردند .

محققان از تکنیک های ژنتیکی و آماری برای مشخص کردن تعداد و فراوانی گونه های باکتریایی موجود در روده استفاده کردند ، در تمام موش ها عفونت سل سبب کاهش تنوع باکتری های روده شد . به عنوان مثال فراوانی نسبی گونه های مختلف باکتری های متعلق به دو خانواده Ruminococcaceae  و Lachnospiraceaeقبل از عفونت سل بالاتر بود از طرفی جمعیت آنها در موش های سالم نیز بیشتر گزارش شده است .

از آنجایی که باکتری سل در روده ی موش هایی که موردمطالعه قرار گرفتند وجود نداشت . محققان معتقدند که تغییر کلی باکتری ها به علت حضور این باکتری نمی باشد اما فعال شدن پاسخ های سیستم ایمنی با تغییر جمعیت باکتری ها هم زمان است بر اساس همین اصل آنها معتقدند تغییر در تنوع باکتری های روده ای به علت سیستم ایمنی مخاطی است .

ما اغلب تصور میکنیم که هر کدام از بخش های مختلف سیستم ایمنی مخاطی از قبیل ریه ها و روده کاملا جدای از هم عمل می کنند حال آنکه باید دانست تمام بخش های سیستم ایمنی مخاطی در مواجه با عفونت شبیه یک ارگان واحد عمل می کنند.

منبع:www.sciencedaily.com

  • گروه خبری : آرشیو اخبار
  • کد خبر : 13790
کلید واژه
تنظیمات قالب