استراتژی "رهاسازی و کشتن" ممکن است به درمان بیماری سل کمک نماید
مایکوباکتریوم توبرکلوزیس تحت عنوان " بیماری زای تمام عیار و بی عیب و نقص" خوانده می شود. این باکتری به نحوی ماکروفاژها را می رباید و به منظور فرار از تخریب شدن توسط سیستم ایمنی میزبان در داخل سلول ها پنهان می شود، و سپس از مرگ برنامه ریزی شده ماکروفاژها جلوگیری می نماید.

مایکوباکتریوم توبرکلوزیس تحت عنوان "بیماری زای تمام عیار و بی عیب و نقص" خوانده می شود.این باکتری به نحویماکروفاژها را می رباید و به منظور فرار از تخریب شدن توسط سیستم ایمنی میزبان در داخل سلول ها پنهان می شود، و سپس از مرگ برنامه ریزی شده ماکروفاژها جلوگیری می نماید. بدینگونه یک نیچ فراهم می گردد؛ جایی که مایکوباکتریوم در محیط حفاظت شده ایی قرار گرفته است که نفوذ آنتی بیوتیک به داخل آن بسیار دشوار خواهد بود.
همانگونه که محققان دانشگاه آلاباما (Alabama) در شهر بیرمنگهام در نشریه Scientific Reports شرح داده اند، در حال حاضر پایان دادن به این عمل ربوده شدن ماکروفاژها میسر گردیده است. در یک آزمایش "اثبات مفهومی" محققان توانستند ماکروفاژهای آلوده شده به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس را به مرگ سلولی برنامه ریزی شده که آپاپتوزیس نامیده می شود مجبور نمایند که در نتیجه، به رهاسازی باکتری توبرکلوزیس پناهنده از درون ماکروفاژها انجامید. در ادامه، باکتری بیماری زای رهاشده می تواند توسط غلظت کمی از داروی ریفامپین کشته شود. ریفامپین یکی از داروهای خط اول درمان ضدسلی است که علیه باکتری های دورن سلولی پناهنده اثرگذار می باشد.