×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/12/01 - 11:34
  • بازدید : 850
  • تعداد بازدید : 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

استفاده از سلول های بنیادی مغز استخوان در درمان سل مقاوم به دارو

مطالعات انجام شده نشان می دهد که سلول های استرومای مغز استخوان (سلول های بنیادی) افراد مسلول می تواند برای درمان سویه های مقاوم به دارو مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (MDR و XDR) مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که سلول های استرومای مغز استخوان (سلول های بنیادی) افراد مسلول می تواند برای درمان سویه های مقاوم به دارو مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (MDRو  XDR) مورد استفاده قرار گیرد.

درمان رایج برای سل مقاوم به دارو استفاده از رژیم های چند دارویی می باشد که بسیار برای فرد بیمار سمی است. با این وجود، استفاده از سلول های مغز استخوان فاقد چنین عوارضی می باشد و می تواند مانع از ایجاد پاسخ های شدید التهابی در بافت های آسیب دیده شود.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در اورپای شرقی، آسیا و آفرقای جنوبی حدود 000 450 نفر آلوده به سل مقاوم به دارو وجود دارد که نیمی از آنها معمولا به درمان های موجود پاسخ نمی دهند.

باکتری سل با تحریک پاسخ های التهابی باعث ایجاد آسیب های شدید بافتی می شود. سلول های استرومای مزانشیم مغز استخوان (MSCs) با مهاجرت به مناطق آسیب دیده ریه، باعث ترمیم آن می شود. این سلول ها همچنین با اصلاح پاسخ های ایمنی بدن نسبت با باکتری سل، باعث از بین رفتن آن می شود.

در آزمایشات مربوط به فاز یک این مطالعه، تزریق این سلول ها به بدن افراد بیمار، فاقد هرگونه عوارضی بوده و قابل تحمل بوده است. به گفته محققان این طرح، در صورت انجام موفقیت آمیز فاز دوم این طرح، می توان از از سلول های MSCsبرای درمان سویه های مقاوم به دارو استفاده کرد.

طبق نظر محققان این مطالعه، نتایج این رویکرد جدید نشان می دهد که چالش ها و مشکلات موجود در زمینه درمان سل مقام به دارو قابل حل شدن است و فرصت جدیدی را برای درمان هزاران فرد آلوده به این سویه ها فراهم می کند. 

 

منبع: The Lancet Respiratory Medicine

 

  • گروه خبری : آرشیو اخبار
  • کد خبر : 8358
کلید واژه
تنظیمات قالب