تلاش براي از بين بردن TB تا سال 2050 ، واكسن هاي جديد بايد بزرگسالان و نوجوانان را هدف قرار دهد
براي از بين بردن TB تا سال 2050 به اعتقاد بسياري از پژوهشگران ، استفاده از واكسن هاي جديد براي بزرگسالان و نوجوانان به جاي نوزادان مي تواند موثر باشد

براي از بين بردن TB تا سال 2050 به اعتقاد بسياري از پژوهشگران ، استفاده از واكسن هاي جديد براي بزرگسالان و نوجوانان به جاي نوزادان مي تواند موثر باشد .
پژوهشگران دريافته اند كه استفاده از واكسن براي نوجوانان و بزرگسالان در كشورهاي كم درآمد و يا با در آمد متوسط مي تواند تاثير به سزايي در ميزان شيوع TB در سراسر جهان داشته باشد ، و به احتمال زياد استفاده از اين روش مقرون به صرفه خواهد بود حتي اگر واكسن داراي اثر كم ، مدت زمان كوتاه و با تحميل قيمت بالا باشد .
TB عمدتا بزرگسالان جوان را مبتلا مي كند و بيش از يك ميليون نفر در هر سال ( 95% از آنها مربوط به كشورهاي كم درآمد يا با درآمد متوسط هستند ) در اثر اين بيماري جان خود را از دست مي دهند . از اين رو سازمان بهداشت جهاني به حذف اين بيماري تا سال 2050 مي انديشد .
محققان يك مدل رياضي براي تخمين تاثير و مقرون به صرفه بودن طيف وسيعي از استراتژي هاي واكسيناسيون را در كشورهاي كم درآمد و با درآمد متوسط طراحي كردند . با فرض براينكه اين واكسن در سال 2024 در دسترس قرار بگيرد ، مشخص شد كه اين استراتژي بيشترين تاثير را بر روي سل در سراسر جهان در طول سال هاي 2050- 2024 داشته باشد .
يكي از محققين اين پروژه مي گويد :
" سطح نمايشي از كنترل هاي مورد نياز براي حذف TB و تهيه واكسن هاي جديد در حال حاضر نيازمند توسعه است اما از آنجا كه آزمون هاي مورد نياز براي بررسي واكسن سل بسيار گران قيمت است سير تكاملي و پيشرفت آن نياز به راهنمايي بسيار روشن دارد . اگر هدف ما حذف اين بيماري تا سال 2050 باشد شواهدي كه در اين مطالعه وجود دارد نشان مي دهد كه واكسن جديد بايد به جاي تمركز بر روي كودكان ، نوجوانان و بزرگسالان را هدف قرار دهد ."
واكسني كه در حال حاضر به طور گسترده در نوزادان مورد استفاده قرار مي گيرد واكسنBCG ( باسيل كالموت –گرين ) است . اما با اين وجود موارد ابتلا به سل و مرگ و مير ناشي از آن همچنان بالاست .
مطالعات قبلي نشان داده ا ند كه حذف سل تنها از طريق استفاده از واكسن هاي جديد امكان پذير است .
منبع :www.medicalnewstoday.com